Orez cu fructe

Iti trebuie:

  • 200 g visine din dulceata
  • 100 g capsune din dulceata
  • 300 g fructe uscate
  • 150 g orez
  • 6 galbenusuri
  • 750 ml lapte
  • 200 g frisca
  • 20 g gelatina
  • 150 gzahar
  • 1 plic zahar vanilinat
Pregatesti asa:
  1. Alegi orezul, il speli si il fierbi in 500 ml apa si 250 ml lapte, impreuna cu zaharul vanilinat.
  2. Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece.
  3. Fierbi la bain-marie laptele ramas, impreuna cu galbenusurile si zaharul, amestecand pana cand se ingroasa crema.
  4. lei vasul de pe foc si incorporezi gelatina, amestecand energic.
  5. Cat timp crema se raceste, tai fructele in cubulete.
  6. Amesteci orezul cu crema, fructele din dulceata si fructele uscate si torni compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic.
  7. Introduci desertul in frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care il rastorni pe un platou, indepartezi folia si il decorezi cu frisca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes