skip to main |
skip to sidebar
Orez cu fructe
Iti trebuie:
- 200 g visine din dulceata
- 100 g capsune din dulceata
- 300 g fructe uscate
- 150 g orez
- 6 galbenusuri
- 750 ml lapte
- 200 g frisca
- 20 g gelatina
- 150 gzahar
- 1 plic zahar vanilinat
Pregatesti asa:
- Alegi orezul, il speli si il fierbi in 500 ml apa si 250 ml lapte, impreuna cu zaharul vanilinat.
- Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece.
- Fierbi la bain-marie laptele ramas, impreuna cu galbenusurile si zaharul, amestecand pana cand se ingroasa crema.
- lei vasul de pe foc si incorporezi gelatina, amestecand energic.
- Cat timp crema se raceste, tai fructele in cubulete.
- Amesteci orezul cu crema, fructele din dulceata si fructele uscate si torni compozitia obtinuta intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic.
- Introduci desertul in frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care il rastorni pe un platou, indepartezi folia si il decorezi cu frisca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu