skip to main |
skip to sidebar
Friptura de curcan cu gutui
Iti trebuie:
- 1 kg piept de curcan
- 5 linguri unt
- 3 linguri ulei
- 3 gutui
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lamaie
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Spalati bine pieptul de curcan, il stergeti cu un servet si il condimentati cu sare si piper.
- Curatati usturoiul, taiati-l in felii si impanati pieptul de curcan cu ele.
- Puneti uleiul intr-un vas termorezistent.
- Asezati carnea impanata in vas si ungeti-o deasupra cu unt.
- Puneti vasul la cuptor, la foc potrivit.
- Dupa primele 10 minute adaugati in vas 2 linguri apa.
- Din cand in cand, stropiti carnea cu zeama pe care o lasa in vas.
- Intre timp, curatati gutuile de cotoare si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi sau in felii.
- Caliti gutuile, presarate cu zahar, in putin unt.
- Cand s-au inmuiat de jumatate, adaugati-le in vasul cu carnea, presarati-le cu scortisoara si mai lasati-le la cuptor cat este necesar pentru a se rumeni uniform.
- Pofta buna!
Super! Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergere