Friptura de curcan cu gutui

Iti trebuie:
  • 1 kg piept de curcan
  • 5 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spalati bine pieptul de curcan, il stergeti cu un servet si il condimentati cu sare si piper.
  2. Curatati usturoiul, taiati-l in felii si impanati pieptul de curcan cu ele.
  3. Puneti uleiul intr-un vas termorezistent.
  4. Asezati carnea impanata in vas si ungeti-o deasupra cu unt.
  5. Puneti vasul la cuptor, la foc potrivit.
  6. Dupa primele 10 minute adaugati in vas 2 linguri apa.
  7. Din cand in cand, stropiti carnea cu zeama pe care o lasa in vas.
  8. Intre timp, curatati gutuile de cotoare si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi sau in felii.
  9. Caliti gutuile, presarate cu zahar, in putin unt.
  10. Cand s-au inmuiat de jumatate, adaugati-le in vasul cu carnea, presarati-le cu scortisoara si mai lasati-le la cuptor cat este necesar pentru a se rumeni uniform.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu