Spalati bine pieptul de curcan, il stergeti cu un servet si il condimentati cu sare si piper.
Curatati usturoiul, taiati-l in felii si impanati pieptul de curcan cu ele.
Puneti uleiul intr-un vas termorezistent.
Asezati carnea impanata in vas si ungeti-o deasupra cu unt.
Puneti vasul la cuptor, la foc potrivit.
Dupa primele 10 minute adaugati in vas 2 linguri apa.
Din cand in cand, stropiti carnea cu zeama pe care o lasa in vas.
Intre timp, curatati gutuile de cotoare si de partea lemnoasa, taiati-le in sferturi sau in felii.
Caliti gutuile, presarate cu zahar, in putin unt.
Cand s-au inmuiat de jumatate, adaugati-le in vasul cu carnea, presarati-le cu scortisoara si mai lasati-le la cuptor cat este necesar pentru a se rumeni uniform.
Super! Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergere