Muschi de vita in sos de vin

Iti trebuie:

  • 1 kg muschi de vita
  • 6 catei de usturoi
  • 2 pahare vin rosu
  • 250 ml supa de vita
  • 3 linguri zahar
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 frunze de dafin
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cu o zi inainte, prepari o marinata de vin rosu, cateii de usturoi zdrobiti, cimbru si frunzele de dafin.
  2. Pui muschiul de vita in aceasta marinata si il lasi pana a doua zi.
  3. A doua zi, pui carnea intr-o tava, torni 3 linguri de ulei deasupra si marinata in care a stat muschiul, acoperi cu o folie de aluminiu si dai totul la  cuptor pentru doua ore.
  4. Din cand in cand, scoti friptura, o stropesti cu supa de vita, o mai intorci si o dai din nou la cuptor.
  5. In ultimele 30 de minute, indepartezi folia de aluminiu.
  6. Intr-o tigaie, topesti zaharul, adaugi ceapa taiata solzisori si o caramelizezi un minut.
  7. Strecori sosul de la friptura de vita, il adaugi peste ceapa caramelizata si lasi sa fiarba inabusit 10 minute.
  8. Asezi friptura pe un platou.
  9. La final, treci sosul obtinut printr-o strecuratoare si il torni peste friptura.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes