skip to main |
skip to sidebar
Muschi de vita in sos de vin
Iti trebuie:
- 1 kg muschi de vita
- 6 catei de usturoi
- 2 pahare vin rosu
- 250 ml supa de vita
- 3 linguri zahar
- 2 cepe
- ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- 3 frunze de dafin
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Cu o zi inainte, prepari o marinata de vin rosu, cateii de usturoi zdrobiti, cimbru si frunzele de dafin.
- Pui muschiul de vita in aceasta marinata si il lasi pana a doua zi.
- A doua zi, pui carnea intr-o tava, torni 3 linguri de ulei deasupra si marinata in care a stat muschiul, acoperi cu o folie de aluminiu si dai totul la cuptor pentru doua ore.
- Din cand in cand, scoti friptura, o stropesti cu supa de vita, o mai intorci si o dai din nou la cuptor.
- In ultimele 30 de minute, indepartezi folia de aluminiu.
- Intr-o tigaie, topesti zaharul, adaugi ceapa taiata solzisori si o caramelizezi un minut.
- Strecori sosul de la friptura de vita, il adaugi peste ceapa caramelizata si lasi sa fiarba inabusit 10 minute.
- Asezi friptura pe un platou.
- La final, treci sosul obtinut printr-o strecuratoare si il torni peste friptura.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu