Mere coapte cu ciocolata

Iti trebuie:

  • 4 mere
  • 100 g alune de padure sau nuca
  • 100 g stafide
  • 100 g smochine
  • 50 ml rom
  • 1 lingurita scortisoara.
Pentru topping iti trebuie:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata neagra de menaj.
Pregatesti asa:
  1. Tai capacele la mere si le cureti de seminte.
  2. Stafidele le pui la inmuiat in rom 15 minute.
  3. Alunele sau nucile le maruntesti, iar smochinele le tai bucati mici.
  4. Amesteci alunele, stafidele si smochinele cu scortisoara si cu acest amestec umpli merele.
  5. Le asezi in tava si le coci circa 15-20 de minute.
  6. Frisca o amesteci cu ciocolata rasa si o pui pe foc, amestecand continuu pana se formeaza un sos gros.
  7. Lasi la racit.
  8. Cand merele sunt gata, le asezi pe un platou si torni peste ele toppingul de ciocolata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes