skip to main |
skip to sidebar
Desert sarlota
Pentru blat iti trebuie:
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 3 linguri faina.
Pentru sarlota iti trebuie:
- 8 oua
- 4 plicuri gelatina alba
- 4 linguri faina
- 1 litru lapte
- 16 linguri cu zahar
- 2 linguri cacao
- 400 ml frisca lichida
- esenta de rom si de vanilie.
Pregatesti asa:
- Intr-o oala pui galbenusurile, 4 linguri cu zahar, faina, gelatina si laptele.
- Asezi oala pe foc mic, amesteci pana se ingroasa amestecand continuu, dar fara sa fiarba.
- Iei oala de pe foc, o introduci intr-un vas cu apa rece si amesteci pana se raceste.
- Bati frisca si o dai la rece, dupa care bati albusurile cu restul de zahar si amesteci totul.
- Pastrezi putina frisca.
- Imparti compozitia in doua.
- Intr-una pui cacaoa si romul, iar in cealalta vanilia.
- Faci blatul si il dai la cuptor 15-20 minute.
- Dupa ce s-a racit, asezi straturi alternative din compozitia de sarlota.
- Decorezi cu frisca sau dupa dorinta si o dai la rece.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu