Desert sarlota

Pentru blat iti trebuie:

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina.
Pentru sarlota iti trebuie:
  • 8 oua
  • 4 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom si de vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Intr-o oala pui galbenusurile, 4 linguri cu zahar, faina, gelatina si laptele.
  2. Asezi oala pe foc mic, amesteci pana se ingroasa amestecand continuu, dar fara sa fiarba.
  3. Iei oala de pe foc, o introduci intr-un vas cu apa rece si amesteci pana se raceste.
  4. Bati frisca si o dai la rece, dupa care bati albusurile cu restul de zahar si amesteci totul.
  5. Pastrezi putina frisca.
  6. Imparti compozitia in doua.
  7. Intr-una pui cacaoa si romul, iar in cealalta vanilia.
  8. Faci blatul si il dai la cuptor 15-20 minute.
  9. Dupa ce s-a racit, asezi straturi alternative din compozitia de sarlota.
  10. Decorezi cu frisca sau dupa dorinta si o dai la rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes