skip to main |
skip to sidebar
Nuga de casa
Pentru foi iti trebuie:
- 8 albusuri
- 400 g nuca
- 8 linguri pesmet
- 300 g zahar pudra.
Pentru crema iti trebuie:
- 8 galbenusuri
- 300 g zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 3 linguri cacao
- 50 g ciocolata amaruie
- 200 g unt sau margarina.
Pentru foi pregatesti asa:
- Tai marunt miezul de nuca, il pui intr-o tava si-l prajesti in cuptor 10-15 minute.
- Bati apoi albusurile spuma cu zaharul pudra, adaugi treptat nuca prajita si pesmetul, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase compozitia.
- Coci apoi 2 foi in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina, timp de 10 minute fiecare.
Pentru crema pregatesti asa:
- Freci galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa compozitia, adaugi ciocolata maruntita si cacaoa, amesteci si o dai deoparte.
- Dupa ce s-a racit, adaugi si untul frecat spuma si omogenizezi crema.
- Intinzi apoi crema peste prima foaie, pui a doua foaie si dai prajitura la rece.
- O tai a doua zi bucati si le asezi pe un platou.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu