Nuga de casa

Pentru foi iti trebuie: 
  • 8 albusuri
  • 400 g nuca
  • 8 linguri pesmet
  • 300 g zahar pudra.
Pentru crema iti trebuie: 
  • 8 galbenusuri
  • 300 g zahar pudra
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 200 g unt sau margarina.
Pentru foi pregatesti asa: 
  1. Tai marunt miezul de nuca, il pui intr-o tava si-l prajesti in cuptor 10-15 minute.
  2. Bati apoi albusurile spuma cu zaharul pudra, adaugi treptat nuca prajita si pesmetul, amestecand de sus in jos ca sa nu se lase compozitia.
  3. Coci apoi 2 foi in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt unsa cu margarina, timp de 10 minute fiecare.
Pentru crema pregatesti asa:
  1. Freci galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de aburi pana se ingroasa compozitia, adaugi ciocolata maruntita si cacaoa, amesteci si o dai deoparte.
  2. Dupa ce s-a racit, adaugi si untul frecat spuma si omogenizezi crema.
  3. Intinzi apoi crema peste prima foaie, pui a doua foaie si dai prajitura la rece.
  4. O tai a doua zi bucati si le asezi pe un platou.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu