Friptura de porc cu ghimbir

Iti trebuie:

  • 1,5 kg ceafa de porc
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa rosie
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 lingurite ghimbir
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri ulei
Pregatesti asa:
  1. Speli bine carnea de porc, o tamponezi cu un servet si o freci bine cu sare.
  2. Asezi ceafa de porc intr-o tava de cuptor unsa bine cu ulei.
  3. Torni o cana de supa, adaugi ceapa curatata si taiata rondele, ardeii taiati julien, piper, foi de dafin si dai totul la cuptor.
  4. Ai grija ca in timpul pregatirii fripturii sa stropesti carnea cu sosul format in tava si sa o intorci pe toate partile.
  5. Cand carnea e patrunsa, o scoti pe un platou si o servesti cu un sos format din: 4 linguri mustar clasic, 5 linguri de vin, 2 linguri miere, 1 lingurita boia iute, 3 catei de usturoi si ghimbirul dat pe razatoarea fina.
  6. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes