skip to main |
skip to sidebar
Cataif
Iti trebuie:
- 250 g taitei subtiri
- 200 g zahar
- 50 g unt
- 200 ml apa
- 50 ml rom
- 500 g frisca.
Pregatesti asa:
- Ungeti tava aragazului cu un strat gros de unt si puneti in tava taiteii, imprastiindu-i uniform.
- Puneti tava la cuptor, pana cand se rumenesc putin taiteii.
- Fierbeti un sirop din apa, zahar si rom, pana se ingroasa putin.
- Scoateti tava din cuptor si stropiti taiteii cu siropul de zahar.
- Puneti tava din nou la cuptor, pana cand siropul este absorbit de taitei, iar acestia se leaga intre ei ca o foaie.
- Taiati foaia in doua.
- O jumatate taiati-o in patrate cu latura de 8 cm.
- Peste cealalta jumatate turnati frisca, nivelati si peste frisca puneti una langa alta patratele taiate din cealalta jumatate de foaie.
- Lasati sa se raceasca, apoi taiati dupa forma patratelor de deasupra si foaia de dedesubt.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu