Cataif

Iti trebuie:

  • 250 g taitei subtiri
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 200 ml apa
  • 50 ml rom
  • 500 g frisca.
Pregatesti asa:
  1. Ungeti tava aragazului cu un strat gros de unt si puneti in tava taiteii, imprastiindu-i uniform.
  2. Puneti tava la cuptor, pana cand se rumenesc putin taiteii.
  3. Fierbeti un sirop din apa, zahar si rom, pana se ingroasa putin.
  4. Scoateti tava din cuptor si stropiti taiteii cu siropul de zahar.
  5. Puneti tava din nou la cuptor, pana cand siropul este absorbit de taitei, iar acestia se leaga intre ei ca o foaie.
  6. Taiati foaia in doua.
  7. O jumatate taiati-o in patrate cu latura de 8 cm.
  8. Peste cealalta jumatate turnati frisca, nivelati si peste frisca puneti una langa alta patratele taiate din cealalta jumatate de foaie.
  9. Lasati sa se raceasca, apoi taiati dupa forma patratelor de deasupra si foaia de dedesubt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes