skip to main |
skip to sidebar
Desert pufos de iarna
Pentru blat iti trebuie:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 esenta de portocale
- coaja de la o portocala.
Pentru umplutura iti trebuie:
- 250 ml frisca lichida
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 esenta vanilie
- 2 portocale.
Pentru decor iti trebuie:
- 4 linguri nuca de cocos
- coaja de portocala rasa
- 4 felii de portocala
- bombonele decorative.
Pregatesti asa:
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
- Se adauga zaharul si se bate in continuare.
- Se pun galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocala si faina, care se incorporeaza cu o lingura de lemn de jos in sus.
- Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 30 de minute.
- Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet si se da la racit.
- Frisca se bate si se pune la frigider pentru 30 de minute.
- Cand budinca este rece, se amesteca cu frisca si cu esenta de vanilie.
- Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca rulada.
- Feliile de portocale se curata de pielite.
- Se uda un prosop de bucatarie si se asaza blatul, se intinde crema, se pun feliile de portocale si se ruleaza.
- Se imbraca rulada cu crema, se presara cu nuca de cocos, cu coaja de portocala rasa, cu bombonele decorative si se pun felii de portocale.
- Se lasa la rece.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu