Desert pufos de iarna

Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 esenta de portocale
  • coaja de la o portocala.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 esenta vanilie
  • 2 portocale.
Pentru decor iti trebuie:
  • 4 linguri nuca de cocos
  • coaja de portocala rasa
  • 4 felii de portocala
  • bombonele decorative.
Pregatesti asa:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
  2. Se adauga zaharul si se bate in continuare.
  3. Se pun galbenusurile unul cate unul, esenta, coaja de portocala si faina, care se incorporeaza cu o lingura de lemn de jos in sus.
  4. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 30 de minute.
  5. Se prepara budinca conform instructiunilor de pe pachet si se da la racit.
  6. Frisca se bate si se pune la frigider pentru 30 de minute.
  7. Cand budinca este rece, se amesteca cu frisca si cu esenta de vanilie.
  8. Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca rulada.
  9. Feliile de portocale se curata de pielite.
  10. Se uda un prosop de bucatarie si se asaza blatul, se intinde crema, se pun feliile de portocale si se ruleaza.
  11. Se imbraca rulada cu crema, se presara cu nuca de cocos, cu coaja de portocala rasa, cu bombonele decorative si se pun felii de portocale.
  12. Se lasa la rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu