Minitarte cu ciocolata

Pentru blat iti trebuie:

  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat
  • 400 g faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 100 g ciocolata neagra de menaj
  • 200 g unt
  • 1 lingura faina
Pentru bezea iti trebuie:
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri apa.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron pui untul si il amesteci bine cu mixerul pana devine moale, apoi adaugi zaharul, pe cel vanilat si apa.
  2. Adaugi ouale batute cu praful de sare si adaugi faina in ploaie.
  3. Pui aluatul in folie si-l bagi la frigider pentru doua ore.
  4. Amesteci laptele cu ouale, ciocolata rasa si untul si le pui pe foc mic.
  5. Dupa ce untul si ciocolata s-au topit in totalitate, adaugi faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si esenta de rom.
  6. Amesteci continuu pana devine o crema consistenta.
  7. Intinzi aluatul in mini-formele de tarta si-l intepi cu furculita in mai multe locuri.
  8. Le asezi pe o tava si le dai la cuptor pana se rumenesc putin.
  9. Topesti zaharul in apa pe foc si-l adaugi peste albusurile batute spuma, amestecand continuu cu mixerul pana se raceste compozitia si devine groasa.
  10. Asezi crema in forme, pui bezea cu ajutorul unui pos sau al unei linguri si mai dai formele la cuptor pana se rumeneste bezeaua.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes