skip to main |
skip to sidebar
Minitarte cu ciocolata
Pentru blat iti trebuie:
- 150 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
- 100 ml apa rece
- 1 praf de sare
- zahar vanilat
- 400 g faina
Pentru crema iti trebuie:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
- 1 esenta de rom
- 100 g ciocolata neagra de menaj
- 200 g unt
- 1 lingura faina
Pentru bezea iti trebuie:
- 3 albusuri
- 150 g zahar pudra
- 2 linguri apa.
Pregatesti asa:
- Intr-un castron pui untul si il amesteci bine cu mixerul pana devine moale, apoi adaugi zaharul, pe cel vanilat si apa.
- Adaugi ouale batute cu praful de sare si adaugi faina in ploaie.
- Pui aluatul in folie si-l bagi la frigider pentru doua ore.
- Amesteci laptele cu ouale, ciocolata rasa si untul si le pui pe foc mic.
- Dupa ce untul si ciocolata s-au topit in totalitate, adaugi faina dizolvata in putina apa rece, zaharul si esenta de rom.
- Amesteci continuu pana devine o crema consistenta.
- Intinzi aluatul in mini-formele de tarta si-l intepi cu furculita in mai multe locuri.
- Le asezi pe o tava si le dai la cuptor pana se rumenesc putin.
- Topesti zaharul in apa pe foc si-l adaugi peste albusurile batute spuma, amestecand continuu cu mixerul pana se raceste compozitia si devine groasa.
- Asezi crema in forme, pui bezea cu ajutorul unui pos sau al unei linguri si mai dai formele la cuptor pana se rumeneste bezeaua.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu