Rasfat cu ciocolata si banane

Pentru aluatul de clatite iti trebuie:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura rom
  • 1 praf de scortisoara macinata
  • 1 praf de sare
  • ulei.
Pentru crema de ciocolata iti trebuie:
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g unt
  • 50 g pudra de cacao
  • 1 lingurita esenta de rom.
Pentru garnitura iti trebuie:
  • 3 banane.
Pregatesti asa:
  1. Se bat ouale cu faina, sare si scortisoara, esenta de vanilie si romul.
  2. Se adauga 2 linguri de ulei, apoi se subtiaza aluatul obtinut cu laptele si apa minerala pana se obtine consistenta unei smantani fluide.
  3. Se lasa compozitia la frigider 15-20 minute.
  4. Se unge o tigaie cu foarte putin ulei, se incinge bine si se toarna aluatul de clatite cu polonicul, avand grija sa se acopere toata suprafata tigaii cu un strat subtire de aluat.
  5. Se coace pe ambele parti, rumenindu-se usor, si se scoate pe un platou cald.
  6. Se procedeaza la fel cu restul aluatului pana se prepara toate clatitele.
  7. Separat, se freaca zaharul cu oul pana cand devine o crema spumoasa.
  8. Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc moderat, amestecand mereu.
  9. Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
  10. Separat, se freaca untul spuma, se amesteca cu crema de ou racita, adaugata treptat, cu pudra de cacao si esenta de rom, pana se formeaza o crema omogena.
  11. Se ung clatitele cu crema de cacao, se adauga feliile, de banane si se impaturesc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes