Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 200 g faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura rom
- 1 praf de scortisoara macinata
- 1 praf de sare
- ulei.
- 250 ml lapte
- 250 g zahar
- 1 ou
- 200 g unt
- 50 g pudra de cacao
- 1 lingurita esenta de rom.
- 3 banane.
- Se bat ouale cu faina, sare si scortisoara, esenta de vanilie si romul.
- Se adauga 2 linguri de ulei, apoi se subtiaza aluatul obtinut cu laptele si apa minerala pana se obtine consistenta unei smantani fluide.
- Se lasa compozitia la frigider 15-20 minute.
- Se unge o tigaie cu foarte putin ulei, se incinge bine si se toarna aluatul de clatite cu polonicul, avand grija sa se acopere toata suprafata tigaii cu un strat subtire de aluat.
- Se coace pe ambele parti, rumenindu-se usor, si se scoate pe un platou cald.
- Se procedeaza la fel cu restul aluatului pana se prepara toate clatitele.
- Separat, se freaca zaharul cu oul pana cand devine o crema spumoasa.
- Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc moderat, amestecand mereu.
- Cand incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Separat, se freaca untul spuma, se amesteca cu crema de ou racita, adaugata treptat, cu pudra de cacao si esenta de rom, pana se formeaza o crema omogena.
- Se ung clatitele cu crema de cacao, se adauga feliile, de banane si se impaturesc.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu