skip to main |
skip to sidebar
Friptura de curcan cu legume
Iti trebuie:
- 1 curcan
- 4 linguri untura
- 3 felii de lamaie
- 2 rosii
- foi de varza acra
- 150 ml vin alb sec
- 500 g mix de legume congelate
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Speli bine curcanul atat pe deasupra , cat si inauntru, il ungi cu untura si il presari cu sare si piper.
- Il ungi si in interior cu untura si introduci 3 felii de lamaie si 2 rosii.
- Invelesti curcanul in doua randuri de foi de varza acra.
- Ungi o tava cu untura, asezi curcanul si torni o cana cu vin.
- Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 3 ore.
- La fiecare 30 de minute, intorci curcanul si il stropesti cu zeama din tava.
- Daca sosul din tava scade, mai adaugi putin vin.
- Cu 1/2 ora inainte de a-l scoate din cuptor, indepartezi foile de varza, stropesti curcanul si il lasi sa se rumeneasca.
- Scoti curcanul din cuptor si il asezi pe un platou, inabusi legumele in ulei, timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.
- Portionezi curcanul si il servesti alaturi de legumele inabusite.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu