Friptura de curcan cu legume

Iti trebuie:

  • 1 curcan
  • 4 linguri untura
  • 3 felii de lamaie
  • 2 rosii
  • foi de varza acra
  • 150 ml vin alb sec
  • 500 g mix de legume congelate
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine curcanul atat pe deasupra , cat si inauntru, il ungi cu untura si il presari cu sare si piper.
  2. Il ungi si in interior cu untura si introduci 3 felii de lamaie si 2 rosii.
  3. Invelesti curcanul in doua randuri de foi de varza acra.
  4. Ungi o tava cu untura, asezi curcanul si torni o cana cu vin.
  5. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 3 ore.
  6. La fiecare 30 de minute, intorci curcanul si il stropesti cu zeama din tava.
  7. Daca sosul din tava scade, mai adaugi putin vin.
  8. Cu 1/2 ora inainte de a-l scoate din cuptor, indepartezi foile de varza, stropesti curcanul si il lasi sa se rumeneasca.
  9. Scoti curcanul din cuptor si il asezi pe un platou, inabusi legumele in ulei, timp de 10 minute, intr-un vas acoperit.
  10. Portionezi curcanul si il servesti alaturi de legumele inabusite.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes