Curcan mediteranean la cuptor

Iti trebuie:

  • 1 curcan
  • 150 g bacon feliat
  • 400 g castane dulci
  • 4 linguri ulei
  • 5 felii de paine uscata
  • 300 ml supa de pasare
  • 1 ceapa
  • 3 oua
  • 3 mere
  • 2 linguri salvie verde maruntita
  • 2 linguri patrunjel verde
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine curcanul in interior si in exterior si il stergi bine cu un prosop de bucatarie si pe dinauntru si pe dinafara.
  2. Condimentzi cu sare si piper si il lasi monentan deoparte.
  3. Fierbi castanele, le cureti cat sunt calde, pastrezi intregi jumatate din cantitate si restul le faci piure.
  4. Separat, rumenesti baconul taiat cubulete cu ceapa tocata marunt.
  5. Amesteci piureul de castane cu baconul, franzela inmuiata in supa de pasare si stoarsa bine, ouale crude, verdeturile si condimentele.
  6. Umpli curcanul cu aceasta compozitie si asezi curcanul intr-o tava unsa cu ulei.
  7. In tava mai adaugi castanele si merele taiate felii.
  8. Adaugi supa de pasare, vinul, sarea, piperul si dai tava la cuptor pentru aproximativ doua ore.
  9. Din cand in cand stropesti curcanul cu sosul din tava.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes