skip to main |
skip to sidebar
Curcan mediteranean la cuptor
Iti trebuie:
- 1 curcan
- 150 g bacon feliat
- 400 g castane dulci
- 4 linguri ulei
- 5 felii de paine uscata
- 300 ml supa de pasare
- 1 ceapa
- 3 oua
- 3 mere
- 2 linguri salvie verde maruntita
- 2 linguri patrunjel verde
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Speli bine curcanul in interior si in exterior si il stergi bine cu un prosop de bucatarie si pe dinauntru si pe dinafara.
- Condimentzi cu sare si piper si il lasi monentan deoparte.
- Fierbi castanele, le cureti cat sunt calde, pastrezi intregi jumatate din cantitate si restul le faci piure.
- Separat, rumenesti baconul taiat cubulete cu ceapa tocata marunt.
- Amesteci piureul de castane cu baconul, franzela inmuiata in supa de pasare si stoarsa bine, ouale crude, verdeturile si condimentele.
- Umpli curcanul cu aceasta compozitie si asezi curcanul intr-o tava unsa cu ulei.
- In tava mai adaugi castanele si merele taiate felii.
- Adaugi supa de pasare, vinul, sarea, piperul si dai tava la cuptor pentru aproximativ doua ore.
- Din cand in cand stropesti curcanul cu sosul din tava.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu