skip to main |
skip to sidebar
Taitei cu nuca
Iti trebuie:
- 300 g taitei
- 10 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
- 12 linguri zahar
- 100 g unt
- 150 g nuca maruntita
- 6 oua
- 2 lingurite cacao
- 2 lingurite scortisoara
- 1 kg mere
- 2 linguri susan.
Pregatesti asa:
- Fierbi taiteii impreuna cu sarea si uleiul, respectand timpul de pe ambalaj, ii scurgi si ii amesteci cu 30 g zahar, 50 g unt, cacaoa si susanul.
- Bati albusurile spuma cu zaharul ramas.
- In pastele racite, adaugi galbenusurile, apoi 3/4 din spuma de albusuri.
- Intr-o cratita de 4 litri, caramelizezi 8 linguri de zahar.
- Tapetezi cu zahar ars baza si peretii vasului, pana la jumatate.
- Tai merele in sferturi si le cureti de seminte.
- Asezi in vas 50 g unt taiat in felioare, apoi merele.
- Presari scortisoara si introduci vasul in cuptorul cald.
- Dupa 10 minute, scoti vasul si pui taiteii.
- Acoperi cu un strat de spuma de albus amestecate cu nuci.
- Coci budinca 20 de minute, la foc mijlociu.
- Cand s-a racit, o rastorni pe un platou si o decorezi cu nuci si susan.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu