Taitei cu nuca

Iti trebuie:

  • 300 g taitei
  • 10 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 150 g nuca maruntita
  • 6 oua
  • 2 lingurite cacao
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 kg mere
  • 2 linguri susan.
Pregatesti asa:
  1. Fierbi taiteii impreuna cu sarea si uleiul, respectand timpul de pe ambalaj, ii scurgi si ii amesteci cu 30 g zahar, 50 g unt, cacaoa si susanul.
  2. Bati albusurile spuma cu zaharul ramas.
  3. In pastele racite, adaugi galbenusurile, apoi 3/4 din spuma de albusuri.
  4. Intr-o cratita de 4 litri, caramelizezi 8 linguri de zahar.
  5. Tapetezi cu zahar ars baza si peretii vasului, pana la jumatate.
  6. Tai merele in sferturi si le cureti de seminte.
  7. Asezi in vas 50 g unt taiat in felioare, apoi merele.
  8. Presari scortisoara si introduci vasul in cuptorul cald.
  9. Dupa 10 minute, scoti vasul si pui taiteii.
  10. Acoperi cu un strat de spuma de albus amestecate cu nuci.
  11. Coci budinca 20 de minute, la foc mijlociu.
  12. Cand s-a racit, o rastorni pe un platou si o decorezi cu nuci si susan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes