Turnulete cu mandarine

Pentru bezea iti trebuie:

  • 6 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zeama de portocala
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte praf
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 mandarine
  • 1 picatura colorant alimentar galben.
Pregatesti asa:
  1. Pui albusurile intr-un castron foarte curat, adaugi circa 1/3 din cantitatea de zahar, sare si bati cu telul sau cu mixerul pana devine o spuma tare.
  2. Amesteci restul de zahar foarte usor si zeama de portocala.
  3. Pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt asezi cu ajutorul unui pos spirale de bezea.
  4. Le coci timp de 45 de minute la foc mic si cu usa cuptorului intredeschisa.
  5. Le lasi la racit.
  6. Bati frisca, o dai la rece si gelatina o pui la inmuiat in putina apa timp de 10-15 minute, dupa care o topesti pe foc.
  7. Amesteci ouale cu zaharul, laptele praf, coaja si zeama de la o portocala, o picatura colorant si le pui pe aburi amestecand continuu ca sa nu se lipeasca.
  8. Dai crema la racit, dupa care o amesteci cu gelatina racita si frisca.
  9. Cureti feliile de mandarine de pielite.
  10. Asezi crema si o felie de mandarina intre doua spirale, ornezi cu  crema si felii de mandarine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes