Pentru bezea iti trebuie:
- 6 albusuri
- 250 g zahar pudra
- 1 praf de sare
- 1 lingura zeama de portocala
Pentru crema iti trebuie:
- 250 ml frisca lichida
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri lapte praf
- 1 pliculet gelatina
- 2 mandarine
- 1 picatura colorant alimentar galben.
Pregatesti asa:
- Pui albusurile intr-un castron foarte curat, adaugi circa 1/3 din cantitatea de zahar, sare si bati cu telul sau cu mixerul pana devine o spuma tare.
- Amesteci restul de zahar foarte usor si zeama de portocala.
- Pe o tava unsa sau tapetata cu hartie de copt asezi cu ajutorul unui pos spirale de bezea.
- Le coci timp de 45 de minute la foc mic si cu usa cuptorului intredeschisa.
- Le lasi la racit.
- Bati frisca, o dai la rece si gelatina o pui la inmuiat in putina apa timp de 10-15 minute, dupa care o topesti pe foc.
- Amesteci ouale cu zaharul, laptele praf, coaja si zeama de la o portocala, o picatura colorant si le pui pe aburi amestecand continuu ca sa nu se lipeasca.
- Dai crema la racit, dupa care o amesteci cu gelatina racita si frisca.
- Cureti feliile de mandarine de pielite.
- Asezi crema si o felie de mandarina intre doua spirale, ornezi cu crema si felii de mandarine.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu