skip to main |
skip to sidebar
Deliciu cu piersici
Pentru blat iti trebuie:
- 400 g biscuiti simpli
- 1/2 cana nuci pisate
- 1 esenta de rom
- 1 esenta portocale
- 1 pachet margarina
- 3 linguri de zahar
- 200 ml lapte.
Pentru crema iti trebuie:
- 750 ml iaurt
- 6 linguri zahar
- 2 pliculete gelatina
- 250 ml frisca lichida
- 1 esenta vanilie
- 1 compot mare de piersici.
Pentru decor iti trebuie:
- 1 piersica din compot
- topping de capsuni
Pregatesti asa:
- Dai biscuitii prin masina de tocat impreuna cu nuca.
- Pui laptele pe foc cu zaharul, esentele si margarina, fierbi cateva minute pana se omogerazeaza, torni peste biscuti si amesteci bine.
- Intr-o forma de tort asezi compozitia de biscuiti si apesi bine.
- Gelatina o pui la inmuiat intr-un pahar cu apa pentru 10-15 minute, o topesti pe foc si o lasi la racit.
- Bati frisca bine si o dai la rece.
- Amesteci iaurtul ca zaharul, frisca, gelatina, esenta si mixezi bine.
- Torni jumatate din crema in farma, pui piersici taiate, din nou crema si dai la rece.
- Decorezi cu felii de piersici, topping de capsuni si dai la rece pentru doua ore inainte de servire.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu