skip to main |
skip to sidebar
Rata pe pat de varza
Iti trebuie:
- o rata
- 1 varza acra
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita piper boabe
- 3 foi de dafin
- 3 linguri bulion
- 2-3 linguri untura
- sare
- marar
Pregatesti asa:
- Speli bine rata si o cureti de eventuale pene.
- Pui rata la fiert intr-o oala cu apa rece si sare.
- Indepartezi spuma si lasi sa fiarba la foc mic, timp de 25 minute.
- Intre timp, toci varza fideluta si o freci cu putina sare.
- Amesteci varza cu marar si cimbru uscat maruntit, bulion, zeama de carne, piper si foi de dafin.
- Ungi tava cu untura, asezi varza in strat uniform, iar deasupra pui rata unsa cu untura si presarata cu sare si condimente.
- Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 1 ora, o ora jumatate, in functie de cat de mare este rata.
- Periodic, scoti tava si stropesti pasarea cu supa.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu