Rata pe pat de varza

Iti trebuie:

  • o rata
  • 1 varza acra
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri bulion
  • 2-3 linguri untura
  • sare
  • marar
Pregatesti asa:
  1. Speli bine rata si o cureti de eventuale pene.
  2. Pui rata la fiert intr-o oala cu apa rece si sare.
  3. Indepartezi spuma si lasi sa fiarba la foc mic, timp de 25 minute.
  4. Intre timp, toci varza fideluta si o freci cu putina sare.
  5. Amesteci varza cu marar si cimbru uscat maruntit, bulion, zeama de carne, piper si foi de dafin.
  6. Ungi tava cu untura, asezi varza in strat uniform, iar deasupra pui rata unsa cu untura si presarata cu sare si condimente.
  7. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, aproximativ 1 ora, o ora jumatate, in functie de cat de mare este rata.
  8. Periodic, scoti tava si stropesti pasarea cu supa.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes