skip to main |
skip to sidebar
Friptura de porc cu sos aromat la cuptor
Iti trebuie:
- 1 kg pulpa de porc
- 1 kg praz
- 2 oua
- 50 ml ulei
- 3 linguri faina
- 400 ml lapte
- 250 g coacaze
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurite seminte de coriandru macinate
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Spalati bine carnea de porc, o curatati de pielite si de tendoane si o stergeti bine cu prosoape absorbante de bucatarie.
- Ungeti carnea cu ulei si presarati-o cu boia, cimbru, coriandru, sare si piper, dupa gust.
- Puneti-o intr-o tava, pe hartie de copt si coaceti-o in cuptor, la foc potrivit pana cand se patrunde bine si se rumeneste frumos.
- Curatati si spalati prazul, apoi taiati-l in segmente de circa 10 cm.
- Segmentele de praz taiati-le pe lung si amestecati-le cu ouale, sare si piper, dupa gust.
- Impartiti amescul in 4 si prajiti 4 turtite de praz.
- Pentru sos, topiti untul intr-o tigaie, adaugati faina si caliti-o usor, la foc mic.
- Adaugati laptele putin cate putin, amestecand incontinuu.
- Cand sosul se ingroasa puneti coacazele pasate, potriviti de sare si piper si amestecati bine.
- Serviti pulpa de porc taiata in felii subtiri, pusa pe pat de praz si stropiti totul cu sos.
- Ornati dupa preferinte cu ingredientele care v-au mai ramas.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu