skip to main |
skip to sidebar
Curcan festiv
Iti trebuie:
- 1 curcan ( circa 4 kg )
- 400 g pulpa de porc
- 100 g slanina de porc
- 3 felii de paine
- 2 cepe
- 2 oua
- 600 g castane
- 400 ml supa de carne
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat marunt
- 100 g unt
Pregatesti asa:
- Crestezi castanele si le pui 5 minute in apa clocotita.
- Le scoti pe rand, si le cureti cu atentie cat sunt fierbinti.
- Dupa ce le-ai curatat, le pui la fiert circa 40 de minute in supa de carne.
- Speli bine pulpa de porc, o stergi cu un servet si o dai prin masina de tocat carne impreuna cu slanina de porc, feliile de paine, cepele si amesteci bine.
- Adaugi si ouale, condimentezi cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt si amesteci bine pana cand obtii o compozitie omogena.
- Cand castanele sunt gata, le scurgi si le adaugi in amestecul de carne tocata.
- Umpli curcanul cu compozitia rezultata, cosi deschizatura pe unde ai introdus umplutura, il presari cu mirodenii pentru friptura si il ungi cu unt.
- Pui curcanul intr-o tava, adaugi 5-6 linguri de zeama de carne si dai la cuptor, la foc mic, pana cand se rumenste frumos deasupra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu