skip to main |
skip to sidebar
Rata umplute cu fructe si legume
Iti trebuie:
- 1 rata mica (circa 1,5 kg)
- 3 cescute cu suc de merisoare
- 250 g merisoare proaspete
- 2 cescute cu vin rosu
- sucul de la o portocala
- coaja rasa de portocala
- 100 g unt
- 1 lingura cu miere de albine
- 2 linguri cu zeama de lamaie
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1/2cana cu zahar
- sare
- piper
Pentru umplutura iti trebuie:
- 1 mar
- 1 portocala
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 legatura de patrunjel
- 100 ml vin rosu
- 50 ml suc de merisoare
- 1 varf de lingurita cu amestec de cimbru, rozmarin, tarhon
- 2 linguri cu ulei de masline
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Rata bine curatata se condimenteaza bine cu sare si piper.
- Pune acum intr-un castron toate ingredientele pentru umplutura, tocate maruntel, amesteca-le usor si umple rata cu ele, apoi inchide pasarea cu scobitori.
- Dai rata la cuptor, cu pieptul in jos, stropita cu vin.
- Pentru orientare, rata se lasa la cuptor o ora pentru fiecare kilogram cantarit.
- Cu zece minute inainte de a opri cuptorul, ridica temperatura la peste 200°C, intoarce rata cu pieptul in sus si stropeste-o cu sosul lasat in tava.
- Merisoarele se pun intr-o craticioara, in unt, cu coaja si sucul de portocala, zeama de lamaie, uleiul de masline, zaharul, vinul rosu, mierea, sucul de merisoare, totul condimentat dupa gust.
- Lasa la fiert opt minute, ca gusturile sa se intrepatrunda, amestecand de cateva ori.
- Scoate rata de la cuptor, pune-o pe un platou si pregateste in boluri sosul de merisoare, in care poti pune si stafide sau nuci.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu