Tiramisu

Iti trebuie:

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 350 ml vin alb
  • 500 ml frisca lichida (smantana pentru frisca)
  • 750 g mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • 2 cani cafea tare
  • cacao pentru pudrat
Pregatesti asa:
  1. Freci spuma galbenusurile cu zaharul, apoi le pui la bain-marie, adaugi treptat 150 ml vin amestecand continuu, pana se ingroasa crema.
  2. O lasi la racit.
  3. Bati frisca, incorporezi branza mascarpone, crema de galbenusuri si amesteci usor cu o lingura de lemn de jos in sus.
  4. Lasi crema la rece.
  5. Amesteci cafeaua cu restul de vin, inmoi piscoturile in amestecul de cafea introducandu-le cu partea cu zahar.
  6. Nu le lasi in cafea, doar le treci prin ea.
  7. Asezi piscoturile intr-o tava cat mai aproape unul de altul, intinzi jumatate din crema, alt rand de piscoturi, apoi restul de crema.
  8. Nivelezi, pudrezi cu cacao si pui prajitura la frigider minimum 6 ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes