Friptura din piept si pulpe de rata

Iti trebuie:

  • 500 g piept de rata
  • 2 pulpe de rata
  • 500 g telina
  • 4 cartofi
  • 100 ml ulei
  • 60 g unt
  • 2 cani de lapte
  • 1/2 legatura frunze de telina
  • 1 lingura rasa coriandru macinat
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine pieptul de rata si pulpele si le lasi la macerat in lapte cu frunza de telina pentru cateva ore.
  2. Dupa cateva ore, scurgi carnea, dar pastrezi laptele, intepi rata din loc in loc, presari carnea cu sare, coriandru si piper.
  3. O asezi intr-o tava unsa cu ulei, torni 150 ml apa si o introduci in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o ora si jumatate.
  4. Din cand in cand, o stropesti cu laptele in care s-a marinat si ai grija sa o intorci pe toate partile.
  5. Dupa ce s-a copt uniform pe toate partile si carnea s-a patruns, scoti carnea din cuptor si o lasi sa se racoreasca.
  6. Cureti cartofii si telina, le tai in bastonase si le prajesti in ulei incins amestecat cu unt.
  7. Tai carnea in felii pe care le servesti pe un strat de salata, alaturi de legumele prajite.
  8. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes