skip to main |
skip to sidebar
Friptura din piept si pulpe de rata
Iti trebuie:
- 500 g piept de rata
- 2 pulpe de rata
- 500 g telina
- 4 cartofi
- 100 ml ulei
- 60 g unt
- 2 cani de lapte
- 1/2 legatura frunze de telina
- 1 lingura rasa coriandru macinat
- sare
- piper
Pregatesti asa:
- Speli bine pieptul de rata si pulpele si le lasi la macerat in lapte cu frunza de telina pentru cateva ore.
- Dupa cateva ore, scurgi carnea, dar pastrezi laptele, intepi rata din loc in loc, presari carnea cu sare, coriandru si piper.
- O asezi intr-o tava unsa cu ulei, torni 150 ml apa si o introduci in cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o ora si jumatate.
- Din cand in cand, o stropesti cu laptele in care s-a marinat si ai grija sa o intorci pe toate partile.
- Dupa ce s-a copt uniform pe toate partile si carnea s-a patruns, scoti carnea din cuptor si o lasi sa se racoreasca.
- Cureti cartofii si telina, le tai in bastonase si le prajesti in ulei incins amestecat cu unt.
- Tai carnea in felii pe care le servesti pe un strat de salata, alaturi de legumele prajite.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu