Iti trebuie:
- 4 galbenusuri
- 300 ml lapte
- 600 - 700 g faina
- 150 g zahar
- sare
- 15 g drojdie uscata
- 250 g branza de vaci
- 2 linguri zahar
- 1 ou si 1 galbenus
- 2 pliculete zahar vanilat
- Desfaci drojdia in putina apa calda.
- Amesteci zaharul cu laptele cald, sarea si galbenusurile.
- Adaugi faina si drojdia,putin unt si framanti bine pana obtii un aluat omogen.
- Lasi aluatul sa creasca la loc caldut.
- Branza de vaci o pasezi bine, apoi adaugi zaharul vanilat si galbenusul frecat bine cu zahar.
- Amesteci bine pana se omogenizeaza.
- Dupa ce aluatul a crescut, imparti aluatul in bile de dimensiuni potrivite le asezi intr-o tava unsa si tapetata cu faina si le mai lasi sa creasca.
- Dupa ce au mai dospit putin, faci o adancitura in mijlocul lor, le ungi cu un amestec de lapte si ou, apoi umpli adanciturile cu branza.
- Lasi placintele din nou la crescut, apoi le introduci in cuptorul incins circa 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu