Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g untura
- 800 g faina
- 200 g zahar
- 4-5 galbenusuri
- 3 pachetele zahar vanilat
- coaja de la o lamaie rasa
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- lapte cat cuprinde
- 250 g nuca macinata
- coaja de la o lamaie
- 5 linguri mari zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 5 albusuri
- Framanti un aluat din ingredientele mentionate mai sus amestecand faina cu untura, zaharul, galbenusurile, zaharul vanilat, coaja de lamaie, sarea, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie si adaugi treptat lapte pana obtii un aluat suficient de tare.
- Il lasi la figider cel putin 30 de minute.
- Bati putin cele cinci albusuri cu zaharul, adaugi coaja de lamaie rasa, nuca macinata si omogenizezi.
- Ungi miniforme de tarte cu ulei, rupi bucati mici din aluat, le asezi in forma si presezi cu degetele pana imbraci forma.
- Pui in mijloc o lingurita din umplutura, le asezi pe o tava si le introduci in cuptorul preincalzit pana se rumenesc.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu