Fursecuri cu frisca si ciocolata

Pentru aluat iti trebuie:

  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • coaja de la o lamaie irasa
  • 300-400 g faina
  • 2 lingurite pudra de cacao
  • 125 g nuca
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g frisca
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 lingura unt
  • 1-2 linguri lapte
  • 150 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Freci untul moale cu zaharul pana cand acesta se dizolva complet si obtii o spuma consistenta.
  2. Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca macinata si apoi, treptat, faina cernuta cu bicarbonatul si pudra de cacao.
  3. Framanti pana obtii un aluat consistent si omogen.
  4. Intinzi aluatul in foaie, decupezi cu gura unui pahar rondele, pe care le asezi pe o tava unsa, tapetata cu faina, si le coci, la temperatura potrivita, circa 30 de minute.
  5. Amesteci ciocolata si laptele pe foc domol, pana devine o compozitie cremoasa.
  6. O dai deoparte de pe foc si adaugi untul, putin cate putin, frecand energic.
  7. Torni pe fiecare rondea glazura de ciocolata si putina frisca, asezi cate trei rondele una peste alta.
  8. Decorezi dupa preferinte.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes