Pentru aluat iti trebuie:
- 200 g unt
- 3 oua
- 200 g zahar
- 1 lingurita bicarbonat
- coaja de la o lamaie irasa
- 300-400 g faina
- 2 lingurite pudra de cacao
- 125 g nuca
Pentru umplutura iti trebuie:
Pentru glazura iti trebuie:
- 1 lingura unt
- 1-2 linguri lapte
- 150 g ciocolata
Pregatesti asa:
- Freci untul moale cu zaharul pana cand acesta se dizolva complet si obtii o spuma consistenta.
- Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca macinata si apoi, treptat, faina cernuta cu bicarbonatul si pudra de cacao.
- Framanti pana obtii un aluat consistent si omogen.
- Intinzi aluatul in foaie, decupezi cu gura unui pahar rondele, pe care le asezi pe o tava unsa, tapetata cu faina, si le coci, la temperatura potrivita, circa 30 de minute.
- Amesteci ciocolata si laptele pe foc domol, pana devine o compozitie cremoasa.
- O dai deoparte de pe foc si adaugi untul, putin cate putin, frecand energic.
- Torni pe fiecare rondea glazura de ciocolata si putina frisca, asezi cate trei rondele una peste alta.
- Decorezi dupa preferinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu