Fursecuri cu miere si alune

Iti trebuie:

  • 400 g miere
  • 300 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 150 g migdale
  • 150 g alune
  • 1 lingurita nucsoara
  • 3 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 3 lingurite coaja rasa de portocala
  • zeama de la o lamaie
  • 500-600 g faina
  • 150 ml lichior de visine
  • 1/2 lingura praf de copt
Pregatesti asa:
  1. Pregatesti un vas pe baie de aburi.
  2. Pui la fiert mierea, zaharul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara.
  3. Cand s-a incalzit, adaugi alunele si migdalele zdrobite, coaja de lamaie si portocala, zeama de lamaie, amesteci bine si iei vasul de pe foc.
  4. Incorporezi 2/3 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si lichiorul de visine.
  5. Daca nu ai obtinut un aluat destul de consistent mai adaugi faina.
  6. Restul de faina il presari pe planseta.
  7. Pui aluatul pe planseta si-l framanti repede.
  8. Il imparti in doua, intinzi foi subtiri si lasi sa se odihneasca peste noapte.
  9. Pui foile in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
  10. Pui la fiert 100 ml apa impreuna cu 5 linguri de zahar.
  11. Ungi prajitura cu glazura fierbinte si o lasi sa se raceasca.
  12. O presari cu zahar pudra.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes