Iti trebuie:
- 400 g miere
- 300 g zahar
- 2 linguri scortisoara
- 1 varf cutit cuisoare macinate
- 150 g migdale
- 150 g alune
- 1 lingurita nucsoara
- 3 lingurite coaja rasa de lamaie
- 3 lingurite coaja rasa de portocala
- zeama de la o lamaie
- 500-600 g faina
- 150 ml lichior de visine
- 1/2 lingura praf de copt
- Pregatesti un vas pe baie de aburi.
- Pui la fiert mierea, zaharul, scortisoara, cuisoarele si nucsoara.
- Cand s-a incalzit, adaugi alunele si migdalele zdrobite, coaja de lamaie si portocala, zeama de lamaie, amesteci bine si iei vasul de pe foc.
- Incorporezi 2/3 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si lichiorul de visine.
- Daca nu ai obtinut un aluat destul de consistent mai adaugi faina.
- Restul de faina il presari pe planseta.
- Pui aluatul pe planseta si-l framanti repede.
- Il imparti in doua, intinzi foi subtiri si lasi sa se odihneasca peste noapte.
- Pui foile in tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
- Pui la fiert 100 ml apa impreuna cu 5 linguri de zahar.
- Ungi prajitura cu glazura fierbinte si o lasi sa se raceasca.
- O presari cu zahar pudra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu