Iti trebuie:
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 3 oua
- 1 praf de copt
- 600 g faina
- 3 albusuri de ou
- 100 g zahar pudra
- un praf de sare
- nuca de cocos
- Scoti untul si il lasi la temperatura camerei pana devine moale.
- Freci o spuma tare din unt si zaharul pudra.
- Adaugi treptat ouale, amestecand energic.
- Amesteci faina cu praful de copt si le adaugi in ploaie in compozitia de mai sus.
- Framanti un aluat consistent si omogen, usor de prelucrat.
- Lasi aluatul la rece 30 de minute.
- Intre timp, bati albusurile, adaugand treptat zaharul, pana obtii consistenta ferma de bezea.
- Intinzi cu sucitorul aluatul in foaie, decupezi cu un sablon formele preferate, le asezi pe o tava unsa si tapetata cu faina.
- Presari deasupra fulgi de cocos si, cu ajutorul unui sprit, adaugi cate o bezea pentru fiecare steluta.
- Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in primele 10 minute, apoi acoperi cu o coala de hartie, lasi focul foarte mic si usa cuptorului intredeschisa, pana se intaresc bezelele.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu