Fursecuri cu nuca de cocos si bezea

Iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 600 g faina
Pentru bezea iti trebuie:
  • 3 albusuri de ou
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
Pentru decor iti trebuie:
  • nuca de cocos
Pregatesti asa:
  1. Scoti untul si il lasi la temperatura camerei pana devine moale.
  2. Freci o spuma tare din unt si zaharul pudra.
  3. Adaugi treptat ouale, amestecand energic.
  4. Amesteci faina cu praful de copt si le adaugi in ploaie in compozitia de mai sus.
  5. Framanti un aluat consistent si omogen, usor de prelucrat.
  6. Lasi aluatul la rece 30 de minute.
  7. Intre timp, bati albusurile, adaugand treptat zaharul, pana obtii consistenta ferma de bezea.
  8. Intinzi cu sucitorul aluatul in foaie, decupezi cu un sablon formele preferate, le asezi pe o tava unsa si tapetata cu faina.
  9. Presari deasupra fulgi de cocos si, cu ajutorul unui sprit, adaugi cate o bezea pentru fiecare steluta.
  10. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, in primele 10 minute, apoi acoperi cu o coala de hartie, lasi focul foarte mic si usa cuptorului intredeschisa, pana se intaresc bezelele.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes