Aperitiv cald sarbesc

Ingrediente:
  • 250 g orez
  • 100 g mazare
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 100 g bob
  • 1 felie cascaval
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 1 anghinare din conserva ( optional )
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • patrunjel verde pentru decor
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • sare.
Mod preparare:
  1. Fierbi orezul in 750 ml de apa cu doua linguri de ulei si putina sare, iar intr-o alta oala fierbi bobul.
  2. Cureti morcovii si dovlecelul si le tai cubulete sau dupa cum doresti.
  3. Sotezi mazarea cu morcovul in unt cu putina apa pana se inmoaie, adaugi la final si dovlecelul si mai lasi un minut.
  4. Dupa ce a fiert orezul, il amesteci cu legumele sotate si cu bobul.
  5. Faci un sos din doua linguri cu ulei de masline, o lingura de otet si il adaugi peste orez.
  6. Potrivesti gustul de sare, presari cascavalul ras si boabele de piper rosu si amesteci salata.
  7. Decorezi cu patrunjel verde si anghinarea taiata bucati (optional).

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes