Ingrediente:
- 250 g orez
- 100 g mazare
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 100 g bob
- 1 felie cascaval
- 1/2 lingurita piper rosu
- 1 anghinare din conserva ( optional )
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- patrunjel verde pentru decor
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- sare.
- Fierbi orezul in 750 ml de apa cu doua linguri de ulei si putina sare, iar intr-o alta oala fierbi bobul.
- Cureti morcovii si dovlecelul si le tai cubulete sau dupa cum doresti.
- Sotezi mazarea cu morcovul in unt cu putina apa pana se inmoaie, adaugi la final si dovlecelul si mai lasi un minut.
- Dupa ce a fiert orezul, il amesteci cu legumele sotate si cu bobul.
- Faci un sos din doua linguri cu ulei de masline, o lingura de otet si il adaugi peste orez.
- Potrivesti gustul de sare, presari cascavalul ras si boabele de piper rosu si amesteci salata.
- Decorezi cu patrunjel verde si anghinarea taiata bucati (optional).
0 Comments:
Trimiteți un comentariu