Ingrediente Gogosi umplute:
- 1 kg faina de grau
- 4 linguri zahar
- 1 cubulet mic de drojdie
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g zahar praf
- 350 g dulceata de caise
- putina sare.
- Cerni faina intr-un castron, in mijlocul ei faci o adancitura si torni plamadeala facuta din drojdia sfaramata, frecata cu zahar, cu 3 linguri faina si 100 ml apa calduta.
- Presari plamadeala cu putina faina si acoperi vasul cu un servet mai gros.
- Vasul il pui in-tr-un loc mai cald.
- Dupa ce plamadeala a crescut, adaugi in vas apa calduta si amesteci pentru a cuprinde toata faina.
- Pui sare, zaharul vanilat, coaja ce lamaie si romul si framanti un aluat potrivit de tare.
- Lasi aluatul la dospit, cel putin 30 de minute, acoperit si tinut la loc cald.
- Din aluat, intinzi pe masa de lucru o foaie nu foarte groasa.
- Pe jumatate din foaie pui din loc in loc, cu o lingura, gramajoare de dulceata.
- Intre acestea trebuie sa fie o distanta de catica cm, 7-8 cm cel putin.
- Jumatatea de foaie cu dulceata o acoperi cu cealalta jumatate de foaie.
- Presezi cu degetele foaia de deasupra peste cea de jos, printre gramajoarele de dulceata.
- Cu ajutorul unui pahar de vin decupezi apoi gogosile, avand grija ca dulceata sa fie plasata in mijlocul gogoasei, nu la margine.
- Apesi marginile aluatului pe locul taieturii ca sa se prinda bine si sa nu se desfaca la prajit.
- Lasi gogosile 15-20 de minute la crescut, apoi le prajesti intr-o tigaie in care pui mai mult ulei.
- Le scoti si le presari cu zahar praf, cat sunt inca calde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu