Rosii umplute cu orez si legume

Ingrediente folosite:

  • 8 rosii
  • 2 linguri cu orez
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 50 g cascaval de post
  • ulei
  • sare
  • piper
  • rozmarin
Mod preparare:
  1. Curata de coaja dovleceii si vanata, feliaza-le potrivit si pune-le pe gratarul incins.
  2. Cand sunt aproape gata, adauga pe gratar ardeii (bastonase) impreuna cu ceapa taiata pe jumatate.
  3. Spala rosiile, taie-le un capac generos si scobeste-le miezul cu atentie.
  4. Pune-le cu fata in jos, la scurs, pe un gratar.
  5. Scoate legumele pe un fund de lemn si taie-le dupa preferinta.
  6. Pune-le intr-un castron si amesteca incet cu orezul fiert in apa cu putina sare si miezul de rosii tocat.
  7. Stropeste cu putin ulei, potriveste gustul de sare si piper, aromatizeaza cu rozmarin (sau oregano).
  8. Umple rosiile cu acest amestec, rade putin cascaval deasupra si asaza-le intr-o tava stropita cu putin ulei.
  9. Da la cuptorul incins pentru zece minute.
  10. Serveste-le imediat, alaturi de o garnitura de cartofi fierti si trasi in putin ulei incins in care ai zdrobit un catel de usturoi.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Iti plac retetele? Adauga Email-ul tau aici:

Delivered by FeedBurner

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes