Ingrediente folosite:
- 8 rosii
- 2 linguri cu orez
- 2 dovlecei
- 1 vanata mica
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ceapa
- 50 g cascaval de post
- ulei
- sare
- piper
- rozmarin
- Curata de coaja dovleceii si vanata, feliaza-le potrivit si pune-le pe gratarul incins.
- Cand sunt aproape gata, adauga pe gratar ardeii (bastonase) impreuna cu ceapa taiata pe jumatate.
- Spala rosiile, taie-le un capac generos si scobeste-le miezul cu atentie.
- Pune-le cu fata in jos, la scurs, pe un gratar.
- Scoate legumele pe un fund de lemn si taie-le dupa preferinta.
- Pune-le intr-un castron si amesteca incet cu orezul fiert in apa cu putina sare si miezul de rosii tocat.
- Stropeste cu putin ulei, potriveste gustul de sare si piper, aromatizeaza cu rozmarin (sau oregano).
- Umple rosiile cu acest amestec, rade putin cascaval deasupra si asaza-le intr-o tava stropita cu putin ulei.
- Da la cuptorul incins pentru zece minute.
- Serveste-le imediat, alaturi de o garnitura de cartofi fierti si trasi in putin ulei incins in care ai zdrobit un catel de usturoi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu