Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 700 g praz
- frunze de vita de vie
- 150 g orez
- 100 g bulion
- 1 legatura marar
- 2 linguri malai
- sare
- piper
- cimbru
- boia.
- Toci prazul si ciupercile cat mai marunt.
- Prazul il calesti in putin ulei pana se inmoaie, apoi adaugi ciupercile si le calesti si pe ele putin.
- Adaugi orezul, mararul tocat marunt, bulionul si condimentele si mai lasi pe foc 10-15 minute.
- Pui apoi malaiul, omogenizezi si lasi sa se raceasca.
- Frunza de vita o oparesti in apa fiarta si o lasi apoi sa se scurga.
- Pe frunza de vita pui o lingurita de umplutura si impachetezi sarmaluta avand grija sa fie bine stransa la capete.
- Pui pe fundul oalei cateva frunze de vita, apoi asezi sarmalele.
- Adaugi 2 linguri de bulion, acoperi sarmalutele cu cateva frunze de vita, pui apa cat sa le cuprinda si le dai la cuptor la foc mic.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu