Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi
- 3 linguri ulei
- 2 fire de praz ( partea alba )
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei iute uscat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- sare
- piper.
- Cureti cartofii de coaja, ii speli si ii tai felii subtiri.
- Tai rondele subtiri prazul, ardeiul gras cubulete, iar pe cel iute il pisezi.
- Calesti in ulei bine incins prazul impreuna cu ardeiul gras pana se inmoaie.
- Adaugi boiaua, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, amesteci bine si adaugi imediat cartofii.
- Acoperi cu apa calda (sau cu supa de legume) si lasi sa fiarba, la foc mic, sub capac, circa 20 de minute, pana se inmoaie cartofii.
- Adaugi usturoiul tocat marunt, ardeiul iute pisat, pasta de tomate si potrivesti gustul de sare, daca mai este nevoie.
- Dupa 5 minute stingi focul si lasi tocanita acoperita 10 minute sa se aromatizeze, apoi o servesti insotita de muraturi sau salata verde cu ceapa.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu