Mancarica de cartofi picanta

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 2 fire de praz ( partea alba )
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper.
Mod preparare:
  1. Cureti cartofii de coaja, ii speli si ii tai felii subtiri.
  2. Tai rondele subtiri prazul,  ardeiul gras cubulete, iar pe cel iute il pisezi.
  3. Calesti in ulei bine incins prazul impreuna cu ardeiul gras pana se inmoaie.
  4. Adaugi boiaua, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, amesteci bine si adaugi imediat cartofii.
  5. Acoperi cu apa calda (sau cu supa de legume) si lasi sa fiarba, la foc mic, sub capac, circa 20 de minute, pana se inmoaie cartofii.
  6. Adaugi usturoiul tocat marunt, ardeiul iute pisat, pasta de tomate si potrivesti gustul de sare, daca mai este nevoie.
  7. Dupa 5 minute stingi focul si lasi tocanita acoperita 10 minute sa se aromatizeze, apoi o servesti insotita de muraturi sau salata verde cu ceapa.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes