Ingrediente:
- 2 verze murate
- 100 g stafide
- 100 g miez de nuca
- 1 pahar orez
- 3 cepe
- 1 lingura bulion
- 2 linguri ulei
- piper
- sare.
- Desfaci frunzele de varza si pregatesti foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desarat in apa rece, daca este nevoie.
- Tai fideluta foile de varza ramase.
- Alegi si speli boabele de orez.
- Cureti si toci marunt ceapa.
- Macini nucile, inmoi stafidele in apa calduta.
- Calesti putin ceapa si orezul, in uleiul incins, lei vasul de pe foc si adaugi stafidele scurse, nucile, bulionul, sare si piper dupa gust.
- Impachetezi cate o lingura de compozitie in foi de varza.
- Asezi in vas varza tocata, apoi sarmalutele.
- Torni bulionul diluat si apa calda cat sa acopere sarmalele.
- Le fierbi timp de 1 ora, la foc mic, completand din cand in cand cu apa.
- Introduci vasul pentru 1/2 ora la cuptor, pentru ca sarmalele sa se rumeneasca.
- Le poti servi impreuna cu iaurt vegetal.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu