Ingrediente sarmale:
- 1 kg varza murata
- 6 linguri de orez
- 3 linguri de arpacas
- 80 g miez de nuca
- o radacina de telina
- 2 morcovi mici
- o ceapa mare
- 80 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru.
- Varza se lasa in apa rece, la desarat, apoi se clateste, se aleg foile netede si nerupte de nifirimea dorita si se pun deoparte.
- Ceapa se curata si se toaca, telina si morcovul se dau prin razatoare, iar nuca prin masina de tocat fina.
- Arpacasul se lasa o ora la inmuiat inainte de preparare.
- Se amesteca toate ingredientele, se calesc cateva minute in jumatate din cantitatea de ulei si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru.
- Se lasa apoi sa se raceasca si se umplu sarmalele.
- Acestea se asaza in vas, dupa care se toarna deasupra restul de ulei si apa, pana le acopera.
- Se fierb pana se patrunde varza.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu