Ingrediente:
- 8 cartofi
- 3-4 linguri de apa
- 200 g pesmet
- 200 g nuci macinate
- ulei
- sare
- 80 g zahar
- faina cat cuprinde
- Pui cartofii la fiert in coaja, in apa rece cu un praf de sare, dupa ce i-ai spalat in prealabil.
- Cand s-au inmuiat, ii lasi la racit si apoi ii cureti.
- Dai cartofii prin razatoarea mica.
- Adaugi in compozitie 3 linguri de apa si atata faina cat trebuie pana obtii un aluat mai tare.
- Din aluat faci suluri lungi, de grosimea unui deget.
- Din sulurile formate, tai betisoare egale ca dimensiune.
- Fierbi betisoarele in apa cu sare.
- Scurgi betisoarele de apa si le pui intr-un castron.
- Prajesti pesmetul si nucile macinate in ulei.
- Cand amestecul devine putin roscat la culoare,il iei de pe foc si amesteci bine cu zaharul.
- Dai bastonasele de cartofi prin amestecul de pesmet si nuci si le servesti calde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu