Crochete de cartofi

Ingrediente:
  • 8 cartofi
  • 3-4 linguri de apa
  • 200 g pesmet
  • 200 g nuci macinate
  • ulei
  • sare
  • 80 g zahar
  • faina cat cuprinde
Mod preparare:
  1. Pui cartofii la fiert in coaja, in apa rece cu un praf de sare, dupa ce i-ai spalat in prealabil.
  2. Cand s-au inmuiat, ii lasi la racit si apoi ii cureti.
  3. Dai cartofii prin razatoarea mica.
  4. Adaugi in compozitie 3 linguri de apa si atata faina cat trebuie pana obtii un aluat mai tare.
  5. Din aluat faci suluri lungi, de grosimea unui deget.
  6. Din sulurile formate, tai betisoare egale ca dimensiune.
  7. Fierbi betisoarele in apa cu sare.
  8. Scurgi betisoarele de apa si le pui intr-un castron.
  9. Prajesti pesmetul si nucile macinate in ulei.
  10. Cand amestecul devine putin roscat la culoare,il iei de pe foc si amesteci bine cu zaharul.
  11. Dai bastonasele de cartofi prin amestecul de pesmet si nuci si le servesti calde.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes