Ingrediente:
- 250 g (o cana) de orez
- 2 cepe (150 g)
- 2 morcovi potriviti
- o telina de marime mijlocie
- o legatura de marar verde
- o legatura de patrunjel verde
- 2 ardei grasi
- sare
- piper
- cimbru
- foi de varza acra
- 2-3 linguri de pasta de tomate
- un pahar de ulei (150 ml).
- Ceapa curatata, spalata si taiata marunt, morcovul si telina date prin razatoare si ardeiul taiat cubulete se calesc in 100 ml ulei pana se inmoaie.
- Se adauga o lingura de bulion si se mai calesc putin.
- Apoi se lasa la racit si se amesteca cu orezul care in prealabil a fost spalat si scurs.
- Se mai adauga condimentele si verdeata taiata marunt.
- Din compozitia respectiva se ia si se pune pe foile de varza taiate dreptunghiular, impaturindu-se.
- Sarmalele astfel formate se asaza intr-un vas, se adauga restul de ulei si bulionul ramas dizolvat in apa.
- Se completeaza cu apa pana la nivelul la care sunt sarmalele si se fierb la foc mic.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu