Ingrediente:
- 300 g faina
- 250 g margarina
- 150 ml apa rece
- 15 ml zeama de lamaie
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 vanata mare
- 200 g rosii cherry
- rozmarin
- ardei iute
- ulei
- sare
- Pune intr-un castron 150 g de margarina taiata cuburi, apa, zeama de lamaie, jumatate de lingurita cu sare si faina cernuta.
- Framanta repede un aluat.
- Intinde o foaie dreptunghiulara mai groasa, unge cu jumatate din margarina ramasa (topita si racita) si impacheteaz-o ca pe plic.
- Repeta operatiunea si da aluatul la frigider pentru o jumatate de ora.
- Spala vanata si tai-o in felii foarte subtiri.
- Presara un praf de sare si pune-le la scurs intr-o sita, pentru 20-30 de minute.
- Stropeste-le cu putin ulei si pune-le pe un gratar incins, pe ambele fete, pentru cateva minute.
- Scoate-le intr-un castron, presara ardei iute tocat marunt si cateva firicele de rozmarin.
- Intinde aluatul in forma de copt unsa cu grasime si tapetata cu putina faina si da la cuptorul incins pentru 10-15 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu