Ingrediente tarta cu gem:
- 250 g faina
- 100 g margarina
- 100 g zahar
- 1 praf de copt
- 200 ml apa
- 1 praf de sare
- 300 g gem de zmeura sau piersici
- 100 g migdale macinate
- 50 g margarina
- Tai margarina cubulete, le asezi intr-un castron si le amesteci cu apa calduta, zaharul, daina cernuta cu praful de copt si praful de sare.
- Amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi o framanti cu mana pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
- Il acoperi si il lasi sa rece 30 de minute.
- Intinzi 3/4 din aluat in foaie subtire, tapetezi cu ea o forma de tarta, unsa cu margarina si tapetata cu faina, avand grija sa acoperi si peretii laterali ai formei.
- Separat, freci margarina spuma, adaugi gemul si migdale macinate, amestecand bine.
- Torni compozitia de gem cu migdale in forma.
- Intinzi in foaie aluatul pastrat pentru ornament, tai cu un cutit benzi de aluat cu latimea de 0,5 cm , pe care le asezi sub forma de grilaj deasupra umpluturii.
- Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute si o lasi sa se coaca la temperatura potrivita.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu