Ingrediente:
- 450 g faina
- 300 ml apa calduta
- 40 ml ulei
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita rasa cu zahar
- 1 lingurita rasa cu sare.
- Pentru uns iti trebuie:
- oregano
- rozmarin
- sare de mare
- ulei de masline
- apa
- boia.
- Pentru aluat, amesteca intr-un vas apa cu uleiul, sarea si zaharul.
- Incorporeaza treptat faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata.
- Framanta pana obtii un aluat elastic, nu foarte lipicios.
- Da o forma rotunda aluatului, unge-l cu ulei si lasa-l sa creasca, intr-un loc caldut, vreme de o ora.
- Intinde aluatul cu palmele date cu ulei direct in tava unsa si fa adancituri din loc in loc cu degetele.
- Presara sare de mare grunjoasa si lasa la dospit un sfert de ora.
- Amesteca patru linguri de ulei cu tot atatea de apa, adauga un varf de cutit de boia, oregano si rozmarin dupa gust.
- Lasa sa creasca 30 de minute.
- Da tava la cuptorul incins timp de 20-25 de minute ori pana se coloreaza frumos deasupra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu