Rulada cu mere si menta

Ingrediente pentru umplutura:

  • 6 mere galbene
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • menta
  • scortisoara
Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
Mod preparare:
  1. Razi merele direct in tava de la cuptor, unsa in prealabil cu putin ulei.
  2. Presari peste ele scortisoara si menta, dupa gust, zaharul si grisul.
  3. Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
  4. Adaugi treptat galbenusurile batute cu uleiul si incorporezi usor faina, amestecand de jos in sus.
  5. Torni compozitia peste mere si coci, la foc mic, timp de 30 de minute, pana se rumeneste blatul.
  6. Scoti tava din cuptor si lasi 5 minute sa se raceasca.
  7. Asezi un prosop curat pe masa, il acoperi cu hartie de copt si presari pe toata suprafata zahar pudra.
  8. Rastorni tava pe hartia de copt, rulezi si o lasi sa se racoreasca invelita in prosop.
  9. Dupa ce s-a racit o tai felii.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes