Ingrediente pentru umplutura:
- 6 mere galbene
- 3 linguri gris
- 2 linguri zahar
- menta
- scortisoara
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 2 linguri zahar pudra
- Razi merele direct in tava de la cuptor, unsa in prealabil cu putin ulei.
- Presari peste ele scortisoara si menta, dupa gust, zaharul si grisul.
- Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
- Adaugi treptat galbenusurile batute cu uleiul si incorporezi usor faina, amestecand de jos in sus.
- Torni compozitia peste mere si coci, la foc mic, timp de 30 de minute, pana se rumeneste blatul.
- Scoti tava din cuptor si lasi 5 minute sa se raceasca.
- Asezi un prosop curat pe masa, il acoperi cu hartie de copt si presari pe toata suprafata zahar pudra.
- Rastorni tava pe hartia de copt, rulezi si o lasi sa se racoreasca invelita in prosop.
- Dupa ce s-a racit o tai felii.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu