Ingrediente folosite:
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 sfecla rosie
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 castraveti murati
- 1/2 varza murata
- 2 linguri ulei de masline
- 4-5 masline
- 10 stafide
- 10 nuci
- 1 lingurita chimen
- condimente uscate maruntite
- piper
- sare.
- Speli varza murata, iar daca e prea sarata, o lasi sa se desareze in apa rece.
- O scurgi bine, ii indepartezi nervurile mai groase si o tai fideluta.
- Tai in rondele castravetii murati.
- Cureti legumele crude si le speli.
- Dai pe razatoarea mare morcovul, telina si sfecla.
- Pentru a impiedica oxidarea, stropesti morcovul si telina cu zeama de lamaie.
- Tai ardeiul in fasii inguste.
- Pui intr-un castron legumele murate si pe cele crude.
- Presari ingredientele cu seminte de chimen, condimente, sare si piper dupa gust si le stopesti cu uleiul de masline.
- Amesteci salata usor, folosind doua furculite.
- Presari nucile taiate, stafidele si maslinele.
- Consumi salata rece, dupa ce ai pastrat-o la frigider.
- Este o salata cu efect detoxifiant, ideala in sezonul rece, la cina.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu