Cornulete de post cu gem si nuci

Ingrediente:

  • 2 cani mici de ulei
  • 1 canita de bors
  • 25 g drojdie
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g gem de care preferati
Mod preparare:
  1. Desfaceti drojdia in putin bors, adaugati 1 lingura de zahar si apoi lasati sa creasca.
  2. Dupa ce si-a dublat volumul, turnati amestecul peste faina si adaugati si celelalte ingrediente.
  3. Framantati energic 20 minute si lasati aluatul obtinut sa creasca 1 ora.
  4. Intindeti din el o foaie, din care taiati patrate.
  5. Pe fiecare patrat puneti umplutura din nuci amestecate cu zahar, lamaie si dulceata.
  6. Rulati patratele de aluat si presati bine marginile, ca sa nu iasa umplutura.
  7. Coaceti cornuletele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 30 de minute.
  8. Treceti-le prin zahar praf cat sunt calde.
  9. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes