Ingrediente:
- 2 cani mici de ulei
- 1 canita de bors
- 25 g drojdie
- faina cat cuprinde
- Pentru umplutura iti trebuie:
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g nuci macinate
- 200 g gem de care preferati
- Desfaceti drojdia in putin bors, adaugati 1 lingura de zahar si apoi lasati sa creasca.
- Dupa ce si-a dublat volumul, turnati amestecul peste faina si adaugati si celelalte ingrediente.
- Framantati energic 20 minute si lasati aluatul obtinut sa creasca 1 ora.
- Intindeti din el o foaie, din care taiati patrate.
- Pe fiecare patrat puneti umplutura din nuci amestecate cu zahar, lamaie si dulceata.
- Rulati patratele de aluat si presati bine marginile, ca sa nu iasa umplutura.
- Coaceti cornuletele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, la foc potrivit, circa 30 de minute.
- Treceti-le prin zahar praf cat sunt calde.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu