Prajitura cu nuci si portocale

Ingrediente folosite:
  • 2 pachete foi de placinta
  • 1 kg nuci
  • 500 g zahar
  • coaja rasa de la 2 lamai si 1 portocala
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 50 g margarina
Ingrediente pentru glazura:
  • 3 portocale
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat.
Mod preparare:
  1. Spargi nucile si le macini fin miezul.
  2. Din zahar, 200 ml apa, zaharul vanilinat, sarea, coaja de lamaie si de portocala, faci un sirop in care incorporezi nucile.
  3. Vei obtine o pasta groasa.
  4. Topesti margarina intr-un vas, la foc mic, apoi o lasi sa se raceasca la temperatura camerei.
  5. Aprinzi focul la cuptor.
  6. Ungi pe rand foile de placinta cu un strat fin de margarina topita.
  7. Suprapui cateva foi pe baza unei tavi de 30x40 cm.
  8. Intinzi un strat fin de crema, apoi alternezi straturi de foi si crema pana termini ingredientele, ultimul strat fiind format din mai multe foi.
  9. Introduci tava in cuptorul cald, la foc mijlociu spre iute, pentru 35 de minute, timp in care pregatesti glazura de portocale.
  10. Tai portocalele in felioare cat mai subtiri si le fierbi la bain-marie, impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.
  11. Dupa ce prajitura s-a racit, torni uniform glazura si portionezi prajitura.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes