Ingrediente folosite:
- 2 pachete foi de placinta
- 1 kg nuci
- 500 g zahar
- coaja rasa de la 2 lamai si 1 portocala
- 1 praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 50 g margarina
- 3 portocale
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat.
- Spargi nucile si le macini fin miezul.
- Din zahar, 200 ml apa, zaharul vanilinat, sarea, coaja de lamaie si de portocala, faci un sirop in care incorporezi nucile.
- Vei obtine o pasta groasa.
- Topesti margarina intr-un vas, la foc mic, apoi o lasi sa se raceasca la temperatura camerei.
- Aprinzi focul la cuptor.
- Ungi pe rand foile de placinta cu un strat fin de margarina topita.
- Suprapui cateva foi pe baza unei tavi de 30x40 cm.
- Intinzi un strat fin de crema, apoi alternezi straturi de foi si crema pana termini ingredientele, ultimul strat fiind format din mai multe foi.
- Introduci tava in cuptorul cald, la foc mijlociu spre iute, pentru 35 de minute, timp in care pregatesti glazura de portocale.
- Tai portocalele in felioare cat mai subtiri si le fierbi la bain-marie, impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat.
- Dupa ce prajitura s-a racit, torni uniform glazura si portionezi prajitura.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu