Ingrediente:
- 20 frunze de varza murata
- 15-20 nuci
- 1 ceapa mare
- 4 legaturi verdeturi de sezon
- 125 g unt
- 1/2 lingurita pulbere de plante aromatice si condimentare
- 1-2 lingurite pasta de rosii
- tarate
- 1 lingura pulbere din seminte de gogosari
- 1 lingura ulei.
- Alegi frunze de varza murata subtiri, le scurgi de moare (in niciun caz nu le speli si nu le tii in apa) si le tai in bucati potrivite.
- Miezul de nuca il pui sa se usuce la caldura, pui o foaie de plastic si treci cu o sticla peste el, strivindu-l grosier.
- Apoi il amesteci cu ceapa taiata marunt, cu 1 legatura de verdeata taiata marunt, cu pulberile, cu untul frecat spuma si cu tarate cat cuprinde, pana obtii o pasta suficent de groasa.
- Cu aceasta pasta umpli sarmalele.
- Odata terminate sarmalutele, le asezi pe un platou pe care, in prealabil au fost puse cele trei legaturi de verdeata taiate marunt sau foi de salata verde.
- Le stropesti cu putin ulei peste care presari verdeturi tocate.
- Poti prepara sarmalute inlocuind nucile cu alune sau cu arahide, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac sau castane comestibile.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu