Ingrediente:
- 500 g fasole boabe alba (pe care o pui de seara la inmuiat)
- 4 litri de apa
- 6 linguri de ulei
- 4-5 morcovi
- 3 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina telina
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- boia
- 200 g taitei sau tascute
- Pui fasolea in apa fiarta, adaugi sare si o lasi sa fiarba.
- Cand e aproape fiarta, adaugi zarzavatul, o ceapa, sare si piper.
- Cand totul este fiert, strecori supa, iar zarzavatul il tai cubulete si-l adaugi in supa in care ai pus si taiteii.
- Adaugi si 2 linguri de ulei.
- Dai boabele de fasole prin masina de tocat sau le bagi in robot, iar pasta obtinuta o pui intr-o cratita cu fund gros in care ai pus la incins trei linguri de ulei si ai adaugat boiaua si usturoiul.
- Pui sare si piper dupa gust, iar celelalte 2 cepe le tai solzisori si le calesti in restul de ulei, fara sa isi schimbe culoarea, doar sa se inmoaie bine.
- Apoi adaugi putina boia peste supa, pui patrunjel tocat fin iar peste fasole, pui ceapa calita.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu