Ciorbita delicioasa de fasole

Ingrediente: 

  • 500 g fasole boabe alba (pe care o pui de seara la inmuiat)
  • 4 litri de apa
  • 6 linguri de ulei
  • 4-5 morcovi
  • 3 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 200 g taitei sau tascute
Mod preparare:
  1. Pui fasolea in apa fiarta, adaugi sare si o lasi sa fiarba.
  2. Cand e aproape fiarta, adaugi zarzavatul, o ceapa, sare si piper.
  3. Cand totul este fiert, strecori supa, iar zarzavatul il tai cubulete si-l adaugi in supa in care ai pus si taiteii.
  4. Adaugi si 2 linguri de ulei.
  5. Dai boabele de fasole prin masina de tocat sau le bagi in robot, iar pasta obtinuta o pui intr-o cratita cu fund gros in care ai pus la incins trei linguri de ulei si ai adaugat boiaua si usturoiul.
  6. Pui sare si piper dupa gust, iar celelalte 2 cepe le tai solzisori si le calesti in restul de ulei, fara sa isi schimbe culoarea, doar sa se inmoaie bine.
  7. Apoi adaugi putina boia peste supa, pui patrunjel tocat fin iar peste fasole, pui ceapa calita.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes