Ingrediente:
- 250 g boabe de fasole
- 1 ceapa rosie
- 3 ardei grasi diferit colorati
- 150 g masline dietetice
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- 1 rosie pentru decor
- piper
- sare.
- Alegi fasolea si o pui la inmuiat de seara.
- A doua zi, o fierbi in apa cu putina sare, timp de aproximativ 2 ore, schimband apa de doua ori, in prima ora, la intervale de 30 de minute.
- Cand boabele de fasole sunt fierte, le scurgi si le lasi sa se raceasca.
- Cureti si speli ceapa si ardeii.
- Tai ceapa solzisori si ardeii in fasii inguste.
- Pui intr-un castron fasolea, maslinele si ardeii.
- Presari sare si piper dupa gust si stropesti ingredientele cu ulei si otet.
- Acoperi vasul cu o farfurie plata si amesteci usor, prin rasturnari repetate, ca sa nu zdrobesti boabele de fasole.
- Decorezi cu rosia taiata in forma de trandafir si servesti salata imediat sau dupa ce ai racit-o putin.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu