Ingrediente:
- 500 g boabe de fasole
- 1 varza rosie mica
- 2 cepe
- 1 catel de usturoi
- 3 morcovi
- 1 telina
- 5 cartofi
- 2 linguri ulei
- 2 linguri condiment din legume uscate
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei gras
- 1 cutie (400 g) rosii decojite in bulion
- piper
- sare.
- Pui fasolea la inmuiat de seara, iar a doua zi o fierbi timp de 1/2 ore, in acest interval schimband apa de doua ori.
- Cand fasolea a fiert, cureti varza de cotoare si nervurile mai groase si o tai fideluta.
- Cureti legumele ramase, le speli si le tai dupa preferinta.
- Incalzesti uleiul in oala pentru supa si calesti putin ceapa si usturoiul, apoi adaugi morcovii, telina si cartofii.
- Stingi cu 2 litri apa fierbinte, in care ai adaugat condimentul din legume si foaia de dafin.
- Lasi sa fiarba la foc mic.
- Dupa 1/4 de ora, adaugi in supa varza, ardeiul, iar dupa alte 10 minute, rosiile taiate in cubulete, bulionul si fasolea fiarta si scursa.
- Sarezi si condimentezi supa dupa gust si o mai lasi pe foc pentru cateva clocote.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu