Supa de fasole cu varza

Ingrediente:

  • 500 g boabe de fasole
  • 1 varza rosie mica
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri condiment din legume uscate
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei gras
  • 1 cutie (400 g) rosii decojite in bulion
  • piper
  • sare.
Mod preparare:
  1. Pui fasolea la inmuiat de seara, iar a doua zi o fierbi timp de 1/2 ore, in acest interval schimband apa de doua ori.
  2. Cand fasolea a fiert, cureti varza de cotoare si nervurile mai groase si o tai fideluta.
  3. Cureti legumele ramase, le speli si le tai dupa preferinta.
  4. Incalzesti uleiul in oala pentru supa si calesti putin ceapa si usturoiul, apoi adaugi morcovii, telina si cartofii.
  5. Stingi cu 2 litri apa fierbinte, in care ai adaugat condimentul din legume si foaia de dafin.
  6. Lasi sa fiarba la foc mic.
  7. Dupa 1/4 de ora, adaugi in supa varza, ardeiul, iar dupa alte 10 minute, rosiile taiate in cubulete, bulionul si fasolea fiarta si scursa.
  8. Sarezi si condimentezi supa dupa gust si o mai lasi pe foc pentru cateva clocote.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes