Budinca de spaghete cu legume si ciuperci

Ingrediente:

  • 400 g spaghete
  • 150 g mazare
  • 500 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • 400 g rosii decojite
  • 6 linguri margarina
  • 8 linguri de faina
  • 5-6 cesti de apa
  • marar verde tocat marunt
  • patrunjel verde tocat marunt
Mod preparare:
  1. Intr-un vas inalt pui la fiert apa rece cu un praf de sare si o lingura de ulei.
  2. Cand incepe sa clocoteasca adaugi spaghetele si lasi sa fiarba timpul indicat pe ambalaj.
  3. Dupa ce au fiert, clatesti spaghetele sub un jet de apa rece si le lasi la scurs.
  4. Fierbi mazarea in apa cu sare si o strecori.
  5. Speli si tai marunt morcovul, ciupercile, ceapa, usturoiul si le calesti in ulei.
  6. Adaugi rosiile, piper, cimbrul si busuiocul.
  7. Fierbi totul pana scade apa si ramane doar uleiul.
  8. Pregatesti sosul bechamel asa: in margarina topita, pui faina si amesteci continuu, pana capata o culoare aurie.
  9. Adaugi usor apa si amesteci totul cu telul.
  10. Potrivesti gustul de sare si piper.
  11. Cand e gata, iei sosul de pe foc si adaugi patrunjelul.
  12. Ungi cu ulei o forma termorezistenta si pui un strat subtire de sos bechamel apoi, in straturi alternative, spaghete si sos de ciuperci, presarand deasupra sosului de ciuperci, de fiecare data, putina mazare si, din nou sos bechamel.
  13. Repeti operatiunea pana cand termini ingredientele.
  14. Dai totul la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
  15. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes