Ingrediente necesare:
- 1 kg telina
- 3 cepe potrivite
- 5 cartofi
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 2 catei de usturoi taiati felii
- 1 cutie cu rosii in bulion
- 2 fire de ceapa verde
- 3-4 frunze de telina
- piper
- ulei
- patrunjel verde
- vegeta.
- Pune cartofii la fiert in coaja.
- Curata telina, tai-o felii mari si prajeste-o iute intr-o cratita cu ulei incins.
- Scoate-o pe hartie absorbanta.
- Toaca marunt ceapa si pune-o la inabusit impreuna cu usturoiul in apa cu ulei si vegeta.
- Cand s-a inmuiat, adauga rosiile in bulion, taiate mai mici, lasa 2-3 minute si adauga o ceasca de apa si piper negru macinat, dupa gust
- Lasa sa dea in cateva clocote.
- Intre timp, curata cartofii si taie-i bucati mai mari.
- Pune telina si cartofii in sos, amesteca, adauga bulionul desfacut in putina apa, 2-3 codite de patrunjel taiate fin, vegeta daca e nevoie, si da la
- cuptor, la foc potrivit, o jumatate de ora.
- Daca e nevoie, adauga apa.
- Cand telina e patrunsa, presara patrunjel si/sau frunze de telina si serveste-o calda.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu