Aperitiv cu clatite

Ingrediente:

  • 400 g carne tocata
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
Pentru sosul de branza iti trebuie:
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g branza cedar
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
Pentru clatite iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • sare
Pentru decor iti trebuie:
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei gras rosu.
Mpd preparare:
  1. Amesteci laptele cu faina si ouale, adaugi un praf de sare si bati bine, sa se omogenizeze compozitia.
  2. Faci clatite din aceasta compozitie.
  3. Amesteci carnea cu usturoiul zdrobit, ouale, sare si piper, dupa gust.
  4. Pentru sosul de branza incalzesti untul la foc mic, adaugi faina si lasi pana se aureste.
  5. Torni laptele amestecand continuu si lasi pe foc mic pana se leaga sosul.
  6. Adaugi branza rasa, condimentezi cu sare si piper, sotezi ciupercile curatate si taiate felii si le adaugi in sos.
  7. Umpli clatitele cu amestecul de carne si le rulezi.
  8. Le asezi intr-o tava unsa cu unt, torni sosul de branza peste ele si le bagi in cuptorul bine incins, la foc potrivit, circa 20 de minute.
  9. Le servesti asezonate cu ceapa verde si ardei gras rosu tocate marunt.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes